Du visar för närvarande Sommarfiske i solsken

Sommarfiske i solsken

Trots det vädret som varit så har vi lyckats undvika spöregn och hård blåst, och istället tajmat in de få fina dagar som juli och augusti hittills bjudit på. Fisket har dock varit svårt, åtminstone det traditionella jiggfisket efter gös. Förra årets högsommar gjorde gösarna huggvilliga medan årets lågtryck ställt till det. Med det sagt har vi ändå lyckats pilla upp bra med fisk och precisionsfiske med Active target samt vertikalfisket har varit väldigt givande. Traditionellt spinnfiske har gett sin beskärda del, men de dagar med riktig huggbonanza har jag endast lyckas uppleva ensam i båten i år. Med en guidning bokad i helgen hoppas jag att gösarna är på humör och visar sig från sin bästa sida! Nedan har ni en drillning från förra passet.

Mitt egna fiske då? Maj och juni i år var speciella med ett extremt fint väder. Solsken och nästan en månads stiltje gjorde att jag fastnade helt i lax- och öringtrolling på Vänern, något jag brukar sluta med i mitten av maj. Förleksfisket efter gös blev lidande och jag körde faktiskt inte ett enda pass. Nästa år blir det ändring på detta och då skall PBn utmanas, både på gös och gädda. Tanken var att sommaren skulle fyllas med blandat fiske. Karp, färna, sutare, ruda och sik stod på schemat. Men som alltid är 200% inplanerat och 20% blir av. Tre veckor i sängen med bronkit gjorde inte saken bättre. Nu hoppas jag dock på god hälsa och fint väder framöver. Planen är att köra något karppass och sedan fokusera lite på traditionellt spinnfiske efter gädda, en metod som bara skett sporadiskt under många år.

Nedan följer en liten bildserie från de senaste guidningarna. Ett pass var med en barnfamilj från Holland. 2 timmars fiske med föräldrar och två barn på 5 respektive 8 år. Endast mamman hade fiskat förr vilket gjorde att vi fick ta allt från grunden. Gösarna var på hugget och alla fick fisk vilket var fantastiskt kul!

Lämna ett svar