Du visar för närvarande Värmlandsresan

Värmlandsresan

För två år sedan åkte jag och Björn upp till Värmland för att trolla efter öring och röding under två dagar. Fisket var relativt trögt men vi lyckades knäcka koden till slut och fick sammanlagt 10 rödingar på två båtar och en gigantisk insjööring på hela 6005 gram. Sedan dess har en längtan efter de Värmländska vattnen legat och pyrt, och så blev det nu äntligen dags igen.

Förra resan ankrade vi i en vik under natten och sov på varsin durk, i år satsade vi på ett lite mer bekvämt upplägg då min pappa följde med. Tanken var att trolla under tre dagar och vi hyrde en stuga i närheten av sjön för enkelhetens skull, bara en kilometer från rampen. Vädret skulle bli fantastiskt, och nu i efterhand tror jag att det helt enkelt var för bra, åtminstone för öringen.

Första dagen trollade jag och pappa 8 timmar, utan ett pet. Björn drog en röding på 53 cm efter en timme och vi trodde att fisket skulle bli fantastiskt, men tji fick vi. Andra dagen hade vi ett drag på ett ytspö och en gädda på riggen, pappa fick i alla fall drilla en stund. Björn hade några gurkor i båten, men utöver det ingenting. Nederlaget var ett faktum. Totalt 18 timmar med sammanlagt 16 beten i vattnet och endast en röding. Vi testade nog det mesta. Båda jag och Björn hade löja med oss och förutom dem så användes apex, plug, yo-zuri, strike pro, orklaspinnare och skedar. Med eller utan flashers i olika färger och farter. Inget tycktes kunna lura en salmonid till att hugga. Gäddorna verkade dock vara sugna då en varg beslöt sig för att attackera ett blylod på 22 meters djup!

Den andra kvällen bestämde jag mig för att ändra upplägget. Jag hade med abborrutrustning för just det här scenariot. Björn valde att köra lite längre andra dagen och helt skippa den tredje, medan jag och pappa stannade till vid ett för oss nytt borrevatten på väg hemåt. Efter lite tips på facebook och fortsatt högtryck kände vi att turen var på vår sida. Vid 07:00 gled vi ut på spegelblankt vatten och det dröjde inte länge innan vi hittade fisk, men de visade sig vara på samma humör som övriga arter. Efter nio timmars kämpande rampade vi upp. Resultatet blev ynka sex abborrar och en gädda, men topparna var åtminstone okej med två identiska efterleksabborrar på 46 cm och 1100 gram.

En fin resa med underbart väder och mycket fiske. Nästa år hoppas vi att de är mer huggvilliga!

Lämna ett svar