Du visar för närvarande Huggrush efter åska?

Huggrush efter åska?

De senaste två veckorna har jag testat andra sjöar i närområdet och haft kanonfiske. Två pass med sambo och bebis som resulterade i en mängd fisk med toppgös på 5640 gram, en grym fisk som tyvärr var helt tom i buken. Sambon tog förutom denna även en fin 4-kilos.

Igår hade jag två fiskesugna kunder med i båten och dagen blev minst sagt annorlunda. När jag åkte mot sjön efter lunch visade termometern 40 grader mot husväggen. Vattnet låg blankt och när vi ankrade vid första stället undrade vi nog alla hur vi skulle överleva dagen. Vädret ändrade sig dock snabbt och bara efter två timmar var vi omringade av blixtar och spöregn. Fisket var trögt till en början men vid andra spotten började det lossna med ena gösen efter den andra, samt en och annan gädda.

Skitvädret drog allt närmre och vi var tvugna att byta plats bara för att komma undan de lokala regnmolnen. Fisket började bli allt bättre och inte förrän regnet bara var någon kilometer bort beslöt vi oss för att fly till bilarna. Båten förtöjdes och vi fick spendera 45 minuter i varsin bil med årets åskoväder rakt ovanför. Otåliga och fiskesugna stack vi ut igen så fort regnet upphört trots att blixtar lös upp himlen titt som tätt. När vi kom ut märkte vi att spöna, som stod upp i båten, surrade högt. Jag tog tag i ett av spöna och fick omgående ordentliga stötar. Tre normalt funtade människor hade åkt in omedelbart, men fiskesuget höll oss kvar. Det högg omgående och ekolodet skvallrade om jagande abborrar i ytskiktet. När ena kunden kastade ut och lät jiggen ligga på botten märkte vi att linan inte la sig på vattenytan utan steg upp i luften flera meter i en vid båge. Håren i nacken stod rakt ut och efter ett par snabba fiskar fegade vi ur, eller tog förnuftet till fånga, och åkte in igen för att bunkra i varsin bil.

Åskan drog sig sakta bort och efter en halvtimme vågade vi oss ut igen. Spinnfisket härefter var magiskt och alla arter högg som galna. Kunderna var främst ute efter att lära sig så mycket som möjligt och därför bytte vi till trolling runt 21:30, och jag fick möjlighet att visa hur paravaner, djupriggar m.m. fungerar samtidigt som regnet öste ner. Då spinnfisket var såpass bra trodde jag trollingen skulle leverera fint, men så vart det inte. En fisk behagade hugga runt 23:30, men det var värt väntan då det blev dagens största på 3750 gram. Nytt PB för kund!

Lämna ett svar