Du visar för närvarande Hett sommarfiske efter gös

Hett sommarfiske efter gös

Leken är över, vattnet håller badtemperatur och sommarfisket har äntligen börjat. Fisket under sommaren är generellt enklare. Plötsligt kokar vattnet av fisk. Flaken som varit helt tomma under vinter och vår är nu fulla med alla de arter vi gärna får på kroken. Jag och sambon tog nyss ett eftermiddagspass efter jobbet och hade riktigt kanonfiske! Under dagen var det sol och stiltje och prognosen visade liknande väder hela kvällen, men när vi väl var på väg låg det tunga, mörka moln över sjön. Regnet smattrade mot rutan och åskan dundrade. Jag är inte den som ger upp i första taget så vi fortsatte till rampen, la i båten och ankrade upp med elmotorn vid land. Efter en halvtimme hade vädret dragit sig bort ett par kilometer och vi kunde åka ut till första grundet. Jag har haft otroligt fiske efter åska tidigare och var hoppfull, men samtidigt osäker eftersom kylan den senaste veckan varit ihållande. Det dröjde dock inte länge innan första gösen small på, en fisk i mindre storlek. Därefter fick jag en bättre smäll och det blev åka av på den lätta utrustningen. Upp kom en gädda på runt 80-90 cm med lite lekskador, dock pigg. Det fina med små jiggar och en enkelkrok är att fiskarna tar minimalt med skada. Nackdelen med att få på större fisk på lätt utrustning är en lite längre fight.

Vi fiskade vidare på samma flak en timme med en mängd gösar som synade håven, och även en mindre gädda. Vi åkte därefter ut på djupet för att testa lite pelagiskt vertikal på större individer. Det började med en gös på runt 2 kilo för min del och därefter missade tyvärr Madde tre raka i mothugget. Fjärde fisken satte dock och direkt när vi håvat den sneglade jag på lodet och såg ytterligare en direkt under oss. Fort ner med andra vertikalspöet och smack! Fisk nummer två i håven. Det är första gången jag haft två pelagiska vertikalgösar i håven samtidigt 🙂

Vi åkte vidare och fortsatte med lite bottenknack (vanligt jiggfiske på grundare vatten). Klockan var runt 22 och jag vet att större gös gärna går in grundare just den här tiden på sommaren. Det dröjde bara några kast innan det small till ordentligt och det blev åka av igen. Upp kom till slut en välmatad gädda på runt 80 cm, inte rätt art men ändå välkommen. Vi fortsatte kasta och nu var det riktigt hett med hugg i varje kast. Efter drygt 20 minuter satt en bättre fisk som stod och stånkade under båten. Jag trodde på gädda igen men blev glatt överraskade när vi fick se en gös på runt 4 kilo komma upp mot ytan. Magisk avslutning på kvällen och riktigt hett sommarfiske!

Lämna ett svar