Du visar för närvarande Gädda, Gös och Bosse Hall

Gädda, Gös och Bosse Hall

Jag vaknade till strålande solsken och stiltje igår morse. Kroppen kändes okej så jag skickade ett sms till Bosse Hall och frågade om han ville följa med på lite ”chillfiske” i hyrbåten under eftermiddagen. Bara spinnfiska lite och snacka skit, utan någon tanke på resultat. Jag fick svaret att han gärna följde med. Vi bor ganska nära varandra och har pratat om att fiska tillsammans, men det har inte blivit av innan p.g.a. hur jag fungerat, eller inte fungerat. Men nu skulle det bli av!

Direkt när vi kom ut i båten så satte jag på ekolodet och märkte att det inte fungerade som det skulle. Den förra hyrkunden klagade på att touchen inte var helt hundra och att skärmen registrerade trycken på fel ställe. Tur i oturen tänkte jag, att få med Sveriges ekolodsproffs just den dagen då ekolodet strular. Bosse tog upp telefonen, slog en pling till en kontakt på Lowrance och direkt fick vi anvisningar till en video som visade hur man kalibrerade om touchskärmen. 2 minuter senare var lodet återställt och vi kunde sticka till första fiskeplatsen.

En sak som gör varje fiskepass spännande är att man aldrig vet om fisken är på hugget eller ej. Den här dagen var de i stöten omedelbart. Vi lassade upp några smågösar och abborrar om vartannat. Kul och underhållande fiske, men storleken uteblev på första platsen. Vi sökte runt och testade av några kanter men trots att vi såg gös som var av bättre size vägrade de hugga. På sista stoppet innan vi skulle åka vidare small det dock till ordentligt på min lilla 10-centimeters jigg. Då fisken inte gjorde mycket väsen av sig trodde vi det var en stor gös, men vid båtkanten spydde den upp luft och avslöjade sig. Upp kom en redig gädda som vid första anblick kunde närma sig 10:an. Vid vägning blev vi båda dock lite besvikna. 7800 gram stannade vågen på, Lång men lite tunn vid stjärtpartiet var min slutsats.

Vi skulle bara vara ute en 4 timmar och hade avverkat 2, så det var dags att byta till en plats där jag vet att det kan gå stor gös runt skymning. Den första timmen var dock otroligt trög. Mycket abborre som bet i stjärten på jiggen, men ingen gös. När det började skymma testade vi en mindre vertikaljigg och fick snabbt en matgös. Därefter kastade jag av kanten utanför att fick ett riktigt karatehugg som efter en spännande drillning visade sig vara en gös runt 4-4,5 kg. Vilken go avslutning! Underbart väder, trevligt sällskap och några fina fiskar på det. Som Bosse sa, så här ska de sämsta dagarna vara, då är livet bra.

Lämna ett svar