Du visar för närvarande Familjefiske efter regnbåge

Familjefiske efter regnbåge

I helgen bar det iväg till en närliggande sjö med bilen fylld av fiskeprylar, grill, godis och kakor! Jag kände mig lite väl självsäker och önskade tyst att vi kunde få ta med fler fiskar hem än vad som stod på fiskekorten, varav jag också släpade med mig hela igloon och kylklampar! Men tji fick jag då de implanterade fiskarna var allt annat än huggvilliga..

Regnbågar är som alla andra fiskar. Ibland äter dom, ibland inte. Vissa gånger kan man ”knäcka koden” för dagen, vilket jag personligen tycker är ett överreklamerat uttryck då fiske ofta handlar om att nöta tills de faktiskt vill äta, eller att leta upp huggvilliga individer. När man kånkar med halva hemmet är det dock svårt att söka längs med hela sjön och istället får man vänta på att fisken vandrar förbi, eller att de individer som förhoppningsvis redan står utanför faktiskt vill äta.

Då min tjej och hennes två töser var med så kunde vi testa flera olika metoder samtidigt. Två meten placerades ut där jag varvade mellan två sorters powerbait och räka med en liten flytpärla på pater-noster tacklet. Mer än så bör man inte behöva experimentera. Samtidigt spinnfiskade vi längs kanten med spinnare och skedar i diverse färger. En stund testade jag även att jigga. Något desperat kan tyckas. Det enda jag inte testade, men som jag var sugen på, var att spinnfiska med ett lätt pater-noster och en mindre nymph eller streamer. Mycket möjligt att detta kunde få någon halvsovande individ att få ett ryck.

Efter att grillen tänts, mat och kakor förtärts, och hunden skällts ut för att ha ätit mina räkor, så började vi göra korta förflyttningar i hopp om att hitta mer fisk. Ett lyckat drag skulle det visa sig! Första regnbågen föll för en blank droppen med blåa prickar, en klassiker som sällan sviker. Nu kom hoppet tillbaka och vi började nöta av kanten med omsorg. Det dröjde inte länge förrän ytterligare en regnbåge hälsade på, den här gången lurad av en röd droppen. Därefter började jag koncentrera mig mer på metet och var mer aktiv, vilket gav resultat. Första fisken lyckades dock bita av min fluorocarbon tafs på 0.33mm vilket var mer än surt, och övriga påhälsningar lyckades få med sig powerbait-pastan utan att fastna. Men när dagen led mot sitt slut var alla ändå nöjda. Vilken mysdag!


För information om att boka en guidad tur, se här!

Lämna ett svar