Sportfiskeguide Joakim Åberg

Jag erbjuder guidade fisketurer i sjöarna i närheten av Alingsås, främst Mjörn och Anten. Vem som helst kan boka en guidning! Nybörjare, hobbyfiskare eller proffs. Även barnfamiljer är varmt välkomna. Jag står för all utrustning och dagen anpassas efter kundens erfarenhet och ambitionsnivå. Jag har dessutom samarbetspartners med vilka jag erbjuder större guidepaket till företag.

Primära arter är gädda, gös och abborre. Vi har ett fantastiskt gösfiske i Mjörn och chans på mycket stor gädda i Anten. Populära metoder är vanligt spinnfiske, trolling och vertikalfiske. Personligen rekommenderar jag att vi kombinerar alla eller två metoder under fiskepasset, såvida det inte är just en specifik metod ni vill lära er mer av.

Vad kostar en guidning?

För företagsevenemang, kontakta mig för offert.

Budget

kr 3200
 • 5 timmar
 • Båt: Kimple 440
 • Fiskeutrustning ingår
 • Fiskekort ingår
 • Max två personer
 • Endast lågsäsong!

Premium

kr 4500
 • 6 timmar
 • Båt: Tracker Targa v-18
 • Fiskeutrustning ingår
 • Fiskekort ingår
 • Max fyra personer
 • Året runt

Företag

Offert
 • x timmar
 • Fler båtar
 • Fiskeutrustning ingår
 • Fiskekort ingår
 • Ingen begränsning
 • Året runt

Premium eller Budget?

 

Premium är en guidad tur med min dedikerade guidebåt, en Tracker Targa v-18. En aluminiumbåt med 150 hk bensinmotor, mer avancerad elektronik, autopilot och frontmonterad elmotor. Max fyra personer plus mig som guide. Spinnfiske, vertikal eller trolling.
Budget är en guidad tur med vår hyrbåt, en Kimple 440 Adventure. En aluminiumbåt med 6 hk bensinmotor, ett 7 tums ekolod och frontmonterad elmotor. Max två personer plus mig som guide. Spinnfiske, vertikal eller trolling. OBS endast lågsäsong (oktober – april).

Lowrance Active Target

Min Tracker Targa V-18 är utrustad med den senaste teknologin, bl.a. Active Target, framåtseende ekolod från Lowrance. Denna teknologi erbjuder realtidsvy i valfri riktning med möjlighet till spinnfiske efter pelagisk fisk. Mer information om Active target finner ni här.

Expertis

Jag är en allroundfiskare med stor kunskap inom de flesta områden. Fiske för mig handlar mycket om en utmaning, därför tycker jag om att variera mitt fiske och fastna aldrig i en metod, vid en art eller ett vatten. Jag kan de flesta sjöar runt om, men guidar helst på Mjörn eller Anten där chansen att lyckas är som störst.

Jag studerar just nu till biolog och arbetar som skribent och fotograf för Fiskejournalen samt Allt om Flugfiske, och vågar påstå att jag har ett brett kunnande inom allt från fiskars beteendemönster till specialanpassade tekniker. Jag har skrivit artiklar om bl.a. trolling, flötestrolling, bottombouncing, spinnfiske, mete, utrustning, riggar och tekniker.

Utrustning

Båten jag använder vid Premium är en Tracker Targa V-18 från 2021 med 150 hk Mercury Pro XS lämpad för fyra personer men CE-märkt för sex. Båten är nästan 6 meter lång och 2,60 bred vilket gör att kunden kan känna sig trygg. Elektroniken jag använder mig av är ekolod, active target, elmotor och autopilot från Lowrance. Vid bokning av budgetpaketet guidar jag från en mindre Kimple 440 Adventure med frontmonterad elmotor och enklare ekolod.

Jag har spön och beten för alla de metoder vi kan använda oss av. Ni kan antingen låna utrustning av mig, eller använda er egna, och behöver endast ha med mat, dryck och kläder för väder. Jag har också flytvästar och extra kläder för de kalla årstiderna om så önskas.

Vad tycker kunderna?

Efter vinterns ivriga Youtubande var gäddfiskesuget stort. Med några bomturer i bagaget beslöt jag mig för att kontakta Joakim. Vi möttes upp tidigt en majmorgonen 2018 och trots bleke och strålande sol hade Joakim stora förhoppningar om bra fiske. Redan på första stoppet fick vi fisk, och därefter höll fiskelyckan i sig. Vi landade totalt 10 fina gäddor med en topp på 103 cm och 8 kilo blankt. Det bästa var alla tips och råd vi fick och att vi bara behövde bry oss om att kasta. Detta då Joakim körde båten och försåg oss med både lämpliga beten och perfekt grillade hamburgare.
Patrik Stockelid
Sverige
Nice weather, delicious food on the boat, fishing with high-end equipment on scenic lake Mjörn, catching dozens of beautiful Zander and Perch - it was the perfect fishing day with our friendly and very professional guide Joakim.
Benjamin Magri
Tyskland
Spegelblankt vatten, otrolig solnedgång och en 4-kilos gös inhåvade med enorm precision tack vare vår kunniga guide! Magiskt!
Johanna Bergman
Sverige
Joakim plockade upp oss vid Simmenäs och vi ställde kosan ut på Mjörn. Allt var perfekt och vi såg gösarna stå och vänta på våra jiggar, men det gick inte att få dom att hugga på vertikalfisket på hela dagen. Men vi blev inte lottlösa ändå. Vi lärde oss att tyda ekolodet, fick en stor gös på 3,9 kg på spinn och några stora gäddor, samt en underbar hamburgare. Tack för en bra dag på sjön!
Ola Lindström
Sverige