FiskeGuide

PROFESSIONELL

Varför boka mig

Jag erbjuder guidade fisketurer i sjöarna Mjörn, Anten och Sävelången i närheten av Alingsås. Fisket i de större sjöarna runt Alingsås kan vara mycket givande. Mjörn, Anten och Sävelången är stora sjöar som tar tid att lära sig. Om du är ny till dessa sjöar är chansen att lyckas mycket större med en guide, och även om du fiskat här hela livet så finns det alltid nya metoder och strategier att lära sig.

Vem som helst kan boka en guidning! Amatör, hobbyfiskare och proffs. Alla har något att vinna på att bli guidad.

Jag har även samarbetspartners med vilka jag erbjuder större guidepaket till företag.

Abborre

Expertis

Jag är en allroundfiskare med stor kunskap inom de flesta områden. Fiske för mig handlar mycket om en utmaning, därför tycker jag om att variera mitt fiske och fastna aldrig i en metod, vid en art eller ett vatten. Jag kan de flesta sjöar runt om, men guidar helst på Mjörn, Anten eller Sävelången där chansen för oss att lyckas är som störst.

Jag studerar just nu till biologi och arbetar som skribent och fotograf för Fiskejournalen samt Allt om Flugfiske, och vågar påstå att jag har ett brett kunnande inom allt från fiskars beteendemönster till specialanpassade tekniker. Jag har skrivit artiklar om bl.a. trolling, flötestrolling, bottombouncing, spinnfiske, mete, utrustning, riggar och tekniker.

Utrustning

Båten jag använder är en specialanpassad Rocad 498 lämpad för tre personer. Det är den perfekta båten för sjöar i storlek med Mjörn. Elektroniken är en Humminbird Helix 10 G2N och en Humminbird Helix 9 G2N. I fronten har jag en Minn Kota Terrova 80lb med I-pilot, och i aktern en ny Honda 50 HK.

Jag har spön och beten för näst intill alla metoder, förutom flugfiske. Ni kan antingen låna utrustning av mig, eller använda er egna. Jag har också flytvästar, extra kläder för de kalla årstiderna och grill om ni vill att jag lagar mat åt oss under dagen. Mer information om priser finns nedan.

Guidepaket

Fiskedagen kan skräddarsys helt efter era önskemål, men nedan är några populära guidepaket.

 • Sommargös – 3 timmars spinnfiske följt av 3 timmar trolling.
 • Vertikalcocktail – 3 timmar bottenvertikal efter gös följt av 3 timmar pelagiskt prickskytte efter gös och/eller gädda. Genomgång av ekolod ingår.
 • Tunggung – 6 timmars gäddtrolling där vi blandar beten och fart för mängdfiske med chans på en 10:a.
 • Bottenborre – 3 timmar spinnfiske efter abborre i gryningen följt av 3 timmars bottombouncing efter större individer.
 • Vintergädda – 6 timmar ismete efter gädda när isen väl lagt sig på en av de större sjöarna.

Mat & transport

Jag kan ordna transport till och från Alingsås eller Göteborgs station, samt Landvetter flygplats. En del av guidningen är att göra hela upplevelsen så enkel och smidig som möjligt för att ni ska kunna fokusera och njuta av fisket.

Mat och dryck ingår ej för vanliga guidningar. Tag med ordentligt med matsäck så att ni står er under dagen, och framförallt ordentligt med dryck under varma sommardagar. Vi kan erbjuda mat och dryck för större sällskap och företagsevent.

Vad kostar en guidning?

För företagsevenemang med en grupp om fler än två vuxna och ett barn, kontakta mig för offert.

Halvdag

kr 2700
 • 4 timmars fisketid
 • Fiskeutrustning ingår
 • Fiskekort ingår
 • Max två vuxna och ett barn
 • Medtag mat och dryck

Heldag

kr 3700
 • 6 timmars fisketid
 • Fiskeutrustning ingår
 • Fiskekort ingår
 • Max två vuxna och ett barn
 • Medtag mat och dryck

Custom

Offert
 • x timmars fisketid
 • Fiskeutrustning ingår
 • Fiskekort ingår
 • Ingen begränsning
 • Mat och dryck ingår

Vad tycker kunderna?

Efter vinterns ivriga Youtubande var gäddfiskesuget stort. Med några bomturer i bagaget beslöt jag mig för att kontakta Joakim. Vi möttes upp tidigt en majmorgonen 2018 och trots bleke och strålande sol hade Joakim stora förhoppningar om bra fiske. Redan på första stoppet fick vi fisk, och därefter höll fiskelyckan i sig. Vi landade totalt 10 fina gäddor med en topp på 103 cm och 8 kilo blankt. Det bästa var alla tips och råd vi fick och att vi bara behövde bry oss om att kasta. Detta då Joakim körde båten och försåg oss med både lämpliga beten och perfekt grillade hamburgare.
Patrik Stockelid
Sverige
Nice weather, delicious food on the boat, fishing with high-end equipment on scenic lake Mjörn, catching dozens of beautiful Zander and Perch - it was the perfect fishing day with our friendly and very professional guide Joakim.
Benjamin Magri
Tyskland
Spegelblankt vatten, otrolig solnedgång och en 4-kilos gös inhåvade med enorm precision tack vare vår kunniga guide! Magiskt!
Johanna Bergman
Sverige
Joakim plockade upp oss vid Simmenäs och vi ställde kosan ut på Mjörn. Allt var perfekt och vi såg gösarna stå och vänta på våra jiggar, men det gick inte att få dom att hugga på vertikalfisket på hela dagen. Men vi blev inte lottlösa ändå. Vi lärde oss att tyda ekolodet, fick en stor gös på 3,9 kg på spinn och några stora gäddor, samt en underbar hamburgare. Tack för en bra dag på sjön!
Ola Lindström
Sverige