säsong

VARMT, MEDIUM ELLER KALLT

Fisket varierar under året

Det härliga med fisket är att det går att utöva året runt. Olika arter är mer eller mindre aktiva beroende på säsong, och deras beteende ändras under året. Jag kan skriva i all evighet om detta då jag studerar biologi, men för att hålla det kort så behöver du mycket kunskap för att kunna följa den arten du fiskar efter. Du kan fiska efter de flesta arter året runt, men några är nästan omöjliga under vissa delar på året. Laken exempelvis är extremt svår att fånga under sommaren eftersom deras metabolism stänger ner när vattentemperaturen når 18-19 grader, vilket tvingar dem till att leva inaktivt på djupt vatten. Om du har en specifik art som du vill fiska efter, kontakta mig så rekommenderar jag en säsong och metod. Om du har ett specifikt datum du vill boka mig, då kan jag rekommendera en metod och art som passar säsongen.